عمر-بیماران-تومور-مغزی

طول عمر بیماران تومور مغزی چقدر است؟

طول عمر بیماران تومور مغزی یکی از نگرانی های بیماران و اطرافیان او است. گلیوبلاستوما تهاجمی ترین نوع تومور مغزی و سرطان مغز است. با این حال، برخی از بیماران ۵، ۱۰ و حتی ۲۰ سال پس از تشخیص اولیه زنده می مانند. اگرچه میانگین امید به زندگی پس از تشخیص تومور مغزی سرطانی بین ۱۴ تا ۱۶ ماه است، اما بیمارانی که ژنتیکی تومور خاصی دارند، میانگین طول ادامه عمرشان ۲۲ تا ۳۱ ماه را دارند.

البته طول عمر بیماران تومور مغزی به زمان تشخیص، شیوه درمان، مراقبت های بعدی و واکنش بدنی او دارد. برخی بیماران با تومو مغزی بدخیم و سرطانی بیش از ۲۰ سال پس از تشخیص عمر می کنند. در مقاله، ما در مورد عواملی که بر طول عمر بیماران تومور مغزی تأثیر می‌گذارند، با ارائه یک چشم‌انداز واقع‌بینانه صحبت می کنیم.

طول عمر بیماران تومور مغزی

طول عمر بیماران تومور مغزی

میزان طول عمر بیمار تومور مغزی در درجه اول به نوع خوش خیم/بدخیم بودن تومور بستگی دارد. برخی از انواع سرطان مغز، مانند مننژیوم، اپاندیموم و الیگودندروگلیوما، قابل درمان هستند. در حالی که برخی دیگر ممکن است کمتر به روش های درمانی پاسخ دهند.

نوع سرطان یکی از مهم ترین عوامل در تعیین میزان طول عمر بیماران تومور مغزی است، جزئیات دیگر نیز بر آن تأثیر دارند. بیماران جوان‌تر نسبت به بیمارانی که در سنین بالاتر به تومور مغزی بدخیم مبتلا می‌شوند، عمر بیشتری دارند. بیمارانی که تومورهای درجه پایین‌تر و خوش خیم دارند، اغلب نتایج بهتری نسبت به بیماران با بدخیمی‌های درجه بالاتر دارند.

بنابراین هیچ کس نمی تواند به بیمار بگوید که دقیقا چقدر زنده خواهد ماند.

چه چیزی بر طول عمر بیماران تومور مغزی تاثیر می گذارد

تومورهای مغزی بسیار نادر هستند و انواع مختلفی دارند. طول عمر بیماران به عوامل زیادی بستگی دارد.

۱. نوع تومور

انواع مختلف تومورهای مغزی به درمان متفاوت پاسخ می دهند. به عنوان مثال، برخی بهتر به رادیوتراپی پاسخ می دهند و در دسته تومور مغزی خوش خیم قرار دارند. برخی انواع به احتمال زیاد در بافت مغز اطراف یا پایین نخاع پخش می شوند که ممکن است برداشتن آنها با جراحی را دشوار کند.

۲. درجه تومور

گرید یا درجه یکی از مهم ترین عوامل طول عمر بیماران تومور مغزی است. به طور کلی، احتمال بازگشت تومورهای گرید بالا پس از درمان بسیار بیشتر از تومورهای درجه پایین است.

۳. ژنوم تومور

پزشک بررسی می کند که آیا تغییرات ژنی خاصی در سلول های برخی از انواع تومورهای مغزی وجود دارد یا خیر. به این آزمایش‌ها بیومارکر یا مطالعات مولکولی نیز می‌گویند.

نتایج این آزمایش‌ها به پزشکان کمک می‌کند تا چگونگی رفتار تومور را بررسی کنند. نتایج همچنین به پزشکان کمک می‌کنند ببینند چقدر احتمال دارد که تومور به درمان پاسخ دهد.

۴. موقعیت تومور در مغز

نوع درمان بیمار به محل تومور در مغز او بستگی دارد. به عنوان مثال، جراحی روش اصلی درمان اکثر انواع تومور مغزی است. اما عمل بر روی برخی از قسمت‌های مغز دشوارتر از سایر قسمت‌ها است. این شامل نواحی نزدیک به اعصاب بینایی، ساقه مغز، نخاع یا نواحی نزدیک به رگ های خونی اصلی می شود.

گاهی اوقات تومور ممکن است در قسمتی باشد که پزشکان امکان جراحی آن را نداشته باشند. برای تومورهای این مناطق، رادیوتراپی یا شیمی درمانی ممکن است گزینه های بهتری برای درمان باشند.

۰۰:۳۲
truncate dir-rtl

طول عمر بیماران مبتلا به تومور مغزی!؟

گیف آپارات دکتر خلیل میرزامحمدی

طول عمر بیماران با تومور مغزی بدخیم

میزان طول عمر بیماران تومور مغزی بدخیم بسته به نوع تومور و سن بیمار بسیار متفاوت است. در اینجا برخی از آمارهایی که توسط انجمن سرطان آمریکا گزارش شده است را بیان می کنیم:

نوع تومورسال
الیگودندروگلیوما۹۰٪ برای بیماران ۲۰-۴۴، ۸۲٪ برای بیماران ۴۵-۵۴ و ۶۹٪ برای بیماران ۵۵-۶۴
مننژیوم۸۴٪ برای بیماران ۲۰-۴۴، ۷۹٪ برای بیماران ۴۵-۵۴ و ۷۴٪ برای بیماران ۵۵-۶۴
گلیوبلاستوما۲۲٪ برای بیماران ۲۰-۴۴، ۹٪ برای بیماران ۴۵-۵۴ و ۶٪ برای بیماران ۵۵-۶۴
اپندیموما/اپندیموم آناپلاستیک۹۲ درصد برای بیماران ۲۰-۴۴، ۹۰ درصد برای بیماران ۴۵-۵۴ و ۸۷ درصد برای بیماران ۵۵-۶۴
آستروسیتوم آناپلاستیک۵۸٪ برای بیماران ۲۰-۴۴، ۲۹٪ برای بیماران ۴۵-۵۴ و ۱۵٪ برای بیماران ۵۵-۶۴

اگرچه میزان طول عمر بیماران تومور مغزی  بدخیم از سوالات و درگیری های مهم بیماران است. اما این به طور قطعی نشان دهنده نتیجه عمر یک فرد نیستند. اما با تخمین خوبی میتواند این میزان را مشخص کند، زیرا:

  • بر اساس داده های جمع آوری شده از جمعیت زیادی از بیماران است.
  • عوامل شخصی مانند پاسخ منحصر به فرد بیمار به درمان را در نظر گرفته نشده است.
  • بر اساس داده های بیمارانی است که حداقل پنج سال پیش وارد مراحل مختلف درمان شده اند.

گلیوبلاستوما، تهاجمی ترین نوع تومور مغزی بدخیم است. اگرچه میانگین امید به زندگی پس از تشخیص ۱۴ تا ۱۶ ماه است، تقریباً ۱٪ از بیماران حداقل ۱۰ سال زنده می مانند. در حال حاضر، طولانی‌ترین مدتی که بیماری بعد از گلیوبلاستوما زنده مانده است، بیش از ۲۰ سال است.

چه چیزی موجب افزایش طول عمر بیماران می شود؟

محققان در حال بررسی تفاوت‌های بین طول عمر بیماران تومور مغزی هستند که برای مدت طولانی زنده می‌مانند و بیمارانی که متأسفانه زود تسلیم بیماری می‌شوند. به نظر می رسد عوامل متعددی در آن نقش داشته باشند. سن کمتر (۲۰ تا ۴۰ سال)، تشخیص به موقع و عملکرد خوب بهترین جراح مغز و اعصاب تهران یا هر جای دیگری از دنیا، موجب بقای طولانی‌تر بیمار می شود. با کمال تعجب، از مهم ترین عواملی که موجب افزایش طول عمر بیمار می شوند به ساختار ژنتیکی تومور مربوط است.

گیف اینستاگرام دکتر خلیل میرزامحمدی

درمان سرطان مغز توسط دکتر خلیل میرزامحمدی

دکتر خلیل میرزامحمدی به عنوان بهترین جراح تومور مغزی تهران، یک رویکرد فردی برای درمان تومور مغزی هر بیمار اتخاذ می‌کنند. به هر بیمار طیف وسیعی از روش های درمانی مبتنی بر جدیدترین تکنیک های علم پزشکی ارائه شود. دکتر خلیل میرزامحمدی با انجام جراحی های غیرممکن زیادی به بیماران خود کمک کرده اند تا با بهترین روش های درمانی موجود، سلامتی خود را بازیابند.

بیشتر بدانیم

عوارض جراحی دیسک گردن

عوارض جراحی دیسک گردن نیز مانند عوارض تمامی جراحی‌ها اجتناب ناپذیر است. عوارض یک جراحی معمولا برای همه افراد اتفاق نمی‌افتد اما ممکن است برخی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر خلیل میرزامحمدی

دکتر خلیل میرزامحمدی

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات