کیاری ملفورمیشن

کیاری ملفورمیشن

آیا درمان کیاری ملفورمیشن وجود دارد؟ ناهنجاری کیاری یا کیاری ملفورمیشن وضعیتی است که در آن بافت مغز به داخل کانال نخاعی گسترش می یابد. این ناهنجاری زمانی اتفاق می‌افتد که بخشی از جمجمه بدشکل یا کوچک‌تر از حد معمول بوده، به مغز فشار می‌آورد و آن را به سمت پایین می‌کشاند. ناهنجاری کیاری غیر طبیعی است اما با گسترش تست های تصویربرداری می توان آن را تشخیص داد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در این مورد بدانید.

بیماری کیاری ملفورمیشن چیست؟

ناهنجاری کیاری یک نقص ساختاری در جمجمه است که باعث می‌شود بخشی از مغز به کانال نخاعی فشار وارد کند. ناهنجاری های کیاری تقریباً همیشه در بدو تولد وجود دارند، اگرچه علائم ممکن است تا اواخر دوران کودکی ایجاد نشود. سردرد شایع ترین علامت است. موارد شدید این عارضه نیاز به جراحی دارند. تومور هیپوفیز چیست؟

برای کسب اطلاعات بیشتر و شنیدن صحبت های دکتر خلیل میرزامحمدی درباره درمان بیماری ها و جراحی های مغز و اعصاب می توانید از صفحه اینستاگرام یا کانال آپارات دکتر دیدن کنید.

تشخیص کیاری ملفورمیشن

برای تشخیص وضعیت بیمار، پزشک سابقه پزشکی و علائم او را بررسی کرده و معاینه فیزیکی انجام می دهد. همچنین آزمایش های تصویربرداری برای تشخیص وضعیت بیمار و تعیین علت آن تجویز می کند. این آزمایشات عبارتند از:

  • ام آر آی: ام آر آی اغلب برای تشخیص کیاری ملفورمیشن قبل از شروع درمان، استفاده می شود. این روش از امواج رادیویی و آهنرباهای قدرتمند برای ایجاد نمای دقیق از بدن استفاده می کند. این آزمایش بی‌خطر و بدون درد بوده و تصاویر سه بعدی دقیقی از تفاوت‌های ساختاری در مغز تولید می کند که ممکن است به علائم کمک کند.علاوه بر این، با نشان دادن تصاویری از مخچه تعیین می کند که آیا مخچه به کانال نخاع امتداد می یابد یا خیر. ام آر آی را می توان به طور مکرر در دراز مدت انجام داد و از آن برای نظارت بر پیشرفت اختلال استفاده کرد.
  • سی تی اسکن: برای تشخیص کیاری ملفورمیشن قبل از شروع درمان، آزمایش های تصویربرداری دیگری مانند سی تی اسکن نیز ممکن است تجویز شود. سی تی اسکن از اشعه ایکس برای نشان دادن تصاویر مقطعی از بدن استفاده می کند. این آزمایش می تواند به تشخیص تومورهای مغزی، آسیب مغزی، مشکلات استخوان و عروق خونی و سایر شرایط کمک کند. تومورهای مهره گردنی چیست؟

درمان با جراحی

جراحی های کیاری ملفورمیشن به دو دسته تقسیم می شود: سنتی یا کم تهاجمی.

  • جراحی‌های سنتی مدت ها برای درمان کیاری ملفورمیشن مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما با پیشرفت‌های فناوری،تکنیک های جراحی کم تهاجمی گسترش یافتند . جراحی های کم تهاجمی معمولاً منجر به خونریزی، درد و زمان بهبودی کمتری است. بسیاری از بیمارانی که روش جراحی های سنتی را انجام می دهند، شرایط لازم برای جراحی های کم تهاجمی را ندارند.
  • همانطور که به آن اشاره شد کیاری ملفورمیشن معمولا با جراحی درمان می شود . هدف از جراحی کیاری ملفورمیشن جلوگیری از پیشرفت تغییرات در آناتومی مغز و کانال نخاعی و همچنین تسکین یا تثبیت علائم است . اگر جراحی موفقیت آمیز باشد،فشار روی مخچه و نخاع را کاهش یافته و جریان طبیعی مایع نخاعی بازیابی می شود.
  • رایج ترین جراحی کیاری ملفورمیشن رفع فشار حفره ی خلفی نام دارد. در این روش، جراح بخش کوچکی از استخوان پشت جمجمه را برمی‌دارد و فشار را کاهش می‌دهد. در بسیاری از موارد، پوشش مغز که دورا یا سخت شامه نام دارد ممکن است باز شود. علاوه بر این، یک تکه کوچک در جای خود بیخیه می شود تا پوشش را بزرگتر کرده و فضای بیشتری برای مغز فراهم کند. این تکه ممکن است ماده ای مصنوعی باشد یا می تواند بافتی از قسمت دیگری از بدن باشد. پزشک شما همچنین ممکن است بخش کوچکی از ستون فقرات را بردارد تا فشار روی نخاع کاهش یابد و فضای بیشتری برای نخاع فراهم شود. با توجه به اینکه حفره پر از مایع (سیرینکس) وجود داشته باشد یا مایعی در مغز شما وجود داشته باشد (هیدروسفالی) نوع جراحی متفاوت است. اگر سیرینکس یا هیدروسفالی دارید، ممکن است به یک لوله (شانت) برای تخلیه مایع اضافی نیاز داشته باشید.

عوارض جراحی

این جراحی شامل خطراتی مانند احتمال عفونت، تجمع مایع در مغز، نشت مایع مغزی نخاعی یا مشکل بهبود زخم است. هنگام تصمیم گیری در خصوص این جراحی برای درمان کیاری ملفورمیشن حتما از مزایا و معایب آن آگاه شوید و از پزشک خود پرس و جو کنید. به طور کلی این جراحی علائم را در اکثر افراد کاهش می دهد، اما اگر آسیب عصبی در کانال نخاعی قبلاً رخ داده باشد، آسیب آن را جبران نمی کند.

مراقبت های پس از جراحی

پس از ترخیص از بیمارستان، می بایست در خانه استراحت کرده و فعالیت های شما برای چند هفته محدود می شود. اما با پیشرفت بهبودی به تدریج به به حالت عادی برمی گردید. اقداماتی که باعث کند شدن روند درمان می شوند عبارتند از:

  • خم شدن
  • بلند کردن یا زور زدن
  • سرفه طولانی
  • کار خانه
  • مشروبات الکلی
  • رانندگی
عوارض کیاری

درد و ناراحتی، به خصوص هنگام چرخاندن یا بلند کردن سر، پس از انجام جراحی برای درمان کیاری ملفورمیشن امری طبیعی است. بنابراین داروهایی برای درد و اسپاسم عضلانی توسط پزشک شما تجویز می شود. خستگی و ضعف و سردرد نیز پس از انجام این جراحی شایع است. در دوران نقاهت خود به علائم عفونت مانند قرمزی، التهاب، تب یا تجمع یا نشت مایع در اطراف زخم ناشی از جراحی توجه داشته باشید.

علاوه بر این در صورت تشدید عوارض ذکر شده حتما به پزشک خود مراجعه کنید. در روزهای پس از جراحی، برای نظارت بر بهبودی و برداشتن بخیه‌ها و منگنه‌ها، برای بازدیدهای بعدی به پزشک مراجعه خواهید کرد. اگر برای سایر بیماری ها دارو مصرف می کنید، پزشکان ممکن است دوزهای مصرفی شما را در حین بهبودی تغییر دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تومورهای نخاعی را مطالعه بفرمائید.

کیاری ملفومیشن

هزینه جراحی کیاری ملفورمیشن

هزینه درمان کیاری ملفورمیشن بسته به حاد بود مشکل، نوع درمان پیشنهادی و تخصص پزشک متفاوت می باشد. به منظور اطلاع دقیق از هزینه ها به بهترین جراح مغز و اعصاب در تهران نمایید و تحت معاینه قرار بگیرید.

کلام آخر

عارضه کیاری ملفورمیشن، بیماری است که به دلیل کوچکی یا فرم نا مناسب جمجمه فرد ایجاد می گردد. این عارضه منجر به گسترش بافت مغز در داخل کانال نخاعی می گردد و عوارضی را برای فرد ایجاد می کند. امروزه به دلیل پیشرفت علم و دانش درمان کیاری ملفورمیشن بسیار آسان می باشد و روش های مختلفی به منظور درمان و شناسایی این بیماری وجود دارد.

بیشتر بدانیم

عوارض جراحی دیسک گردن

عوارض جراحی دیسک گردن نیز مانند عوارض تمامی جراحی‌ها اجتناب ناپذیر است. عوارض یک جراحی معمولا برای همه افراد اتفاق نمی‌افتد اما ممکن است برخی

2 پاسخ
  1. سلام ،من قبلا هیدروسفالی داشتم وبه مدت ۱۵سال تو مغزم شنت داشتم وسردرد زیاد داشتم ،به توصیه یکی از دوستان اومدم تهران وب توصیه یکی از پزشکان شنت رو برداشتن ومخچه ام راعمل کیاری کردند ویه چیزی زیر مخچه ام گذشتند الان شش ساله اون وسیله زیر مخچه داره خفم میکنه شبها نفسم قطع میشه ،کلا دوبینی دارم سرگیجه وتهوع دارم بیش فعالی شدید و بیقراری پیدا کردم لطفا میشه راهنماییم کنید،۰۹۳۸۹۵۵۶۶۵۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر خلیل میرزامحمدی

دکتر خلیل میرزامحمدی

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات

با کلیک بر روی دکمه زیر در مورد جراحی پارگی دیسک کمر بیشتر بدانید.

پاپ آپ دیسک کمر