آرتروز گردن

همه چیز درباره آرتروز گردن

آرتروز گردن یک بیماری جدی است که باعث درد و گرفتگی در مفصل های گردن می شود. با وجود اینکه این بیماری درمان کامل و قطعی ندارد اما راه های زیادی برای کنترل و تسکین علائم آن وجود دارد. با ما همراه باشید تا در ادامه به بیماری آرتروز گردن، علائم و راه های کنترل آن بپردازیم.

آرتروز گردن چیست؟

آتروز گردن بیماری است که باعث تغییرات در استخوان ها، دیسک ها و مفاصل گردن می شود. با کاهش و جمع شدن سطح آب دیسک ها علائم آرتروز خود را نشان می دهند که این علائم می توانند شامل برآمدگی استخوان و تشکیل خار استخوان در لبه های استخوان شوند. آرتروز گردن باعث تحلیل رفتن دیسک و دیگر استخوان ها می شود که همین امر باعث به وجو آمدن استخوان های اضافی در گردن می شود. این استخوان ها می توانند باعث تنگی کانال نخاعی شوند.

جراحی می تواند در موارد شدید این بیماری اثرگذار باشد.

برای دیدن صحبت های تخصصی دکتر خلیل میرزامحمدی درباره بیماری و جراحی های حوزه مغز و اعصاب از صفحه اینستاگرام یا کانال آپارات دکتر دیدن کنید.

علائم آرتروز گردن چیست؟

بسیاری از افراد که دچار آرتروز گردن هستند معمولا علائم خاصی ندارند اما به طور کلی علائم آرتروز گردن عبارتند از:

  • گرفتگی و درد در ناحیه گردن
  • عدم توانایی در خم کردن و چرخاندن گردن
  • صدا و احساس ساییدگی در زمان حرکت دادن گردن
  • درد در شانه ها و بازوها

اگر آرتروز گردن باعث تنگی کانال نخاع شود علائمی مانند موارد زیر را به همراه دارد.

  • سوزن سوزن شدن و بیحسی در دستها،بازوها و پاها 
  • عدم هماهنگی در اعضای بدن و ایجاد مشکل در راه رفتن
  • سر درد
  • عدم کنترل مثانه و روده ها
  • صدا دادن گردن زمان حرکت دادن آن
  • گرفتگی های عضلات

علت آرتروز گردن چیست؟

عوامل ایجاد بروز آرتروز گردن عبارتند از:

سن:

یکی از عوامل ایجاد آرتروز گردن بالا رفتن سن می باشد. زیرا با بالا رفتن سن آب موجود در دیسک گردن کاهش می یابد و هر چه دیسک گردن خشک تر شود انعطاف پذیری آن کمتر می شود و همچنین باعث شکنندگی آن می شود. در نتیجه با بالا رفتن سن خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.

شغل:

شغل هایی که باعث فشار زیاد به گردن ناشی از وضعیت بد بدن، کار زیاد و یا بلند کردن اجسام سنگین می شوند از دیگر عوامل بروز این بیماری هستند.

عوامل ژنتیکی:

اگر در خانواده ای هستید که آرتروز گردن بین اعضای خانواده شایع است احتمال بروز این اتفاق برای شما بیشتر می باشد.

آسیب به گردن:

وارد شدن آسیب به گردن می تواند باعث بروز آرتروز گردن شود.

وزن:

افراد دچار اضافه وزن و چاقی بیشتر از بقیه افراد در معرض ابتلا به بیماری آرتروز گردن هستند. زیرا وزن اضافه باعث افزایش فشار به مفاصل می باشد.

آرتروز گردن
آرتروز گردن چیست؟

درمان آرتروز گردن:

روش هایی برای کنترل و تسکین علائم آرتروز گردن وجود دارد. که این روش ها عبارتند از:

فیزیوتراپی:

اولین درمان توصیه شده برای این بیماری، انجام حرکات کششی و تقویت عضلات ضعیف شده می باشد. برنامه های فیزیوتراپی بسته به هر شخص متفاوت است. معمولا این برنامه ها بین 6 تا 8 هفته و در هر هفته 2 تا 3 بار انجام می شود.

مصرف دارو:

در مراحل اولیه ممکن است برای تسکین درد پزشک داروهای مخصوص را تجویز کند.

شل کننده های عضلانی:

در موارد اسپاسم های درناک عضلانی ممکن است از داروهای شل کننده عضلانی استفاده شود.

 داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی:

داروهایی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و استامینوفن برای برطرف کردن درد تجویز می شوند.

استفاده از گردنبند های طبی:

برای مدت کوتاهی می توان از گردنبندهای طبی استفاده کرد زیرا استفاده از این گردنبندها حرکات گردن را محدود می کنند و به عضلات گردن اجازه استراحت و ترمیم می دهند. استفاده بلند مدت از این گردنبندها می تواند باعث تضعیف عضلات گردن شود.

تزریق استروئید:

تزریق استروئید باعث می شود تا بیماران به طور موقت از گردن درد رهایی پیدا کنند.

لیزر درمانی:

لیزر درمانی یکی از روش های کنترل درد است. این لیزرها با تمرکز بر بافت هدف و با دوز مناسب می تواند در کاهش التهاب ناشی از آرتروز گردن بسیار موثر باشد و باعث از بین رفتن درد شود.

اوزون تراپی:

بافت های بدن برای بازسازی و ترمیم نیازمند مواد معدنی و اکسیژن هستند. این مواد به وسیله گردش خون به بافت ها می رسند. اکسیژن یکی از مهم ترین ماده ها برای ترمیم بافت های بدن می باشد. تورم و التهاب ایجاد شده در ناحیه آسیب دیده باعث کاهش جریان خون، اکسیژن و مواد مغذی در این ناحیه می شود. عدم رسیدن اکسیژن به بافت ها باعث ایجاد درد می شود. در اوزون درمانی اوزون، ویتامین ها و مواد معدنی به بافت ها تزریق می شوند. معمولا تاثیر این روش در کاهش درد از یک تا سه روز بعد قابل مشاهده می باشد.

طب سوزنی:

طب سوزنی یکی از روش هایی است که برای تسکین و رفع درد به ویژه درد های ناحیه اسکلتی و عضلانی صورت می گیرد.

جراحی آرتروز گردن:

جراحی یکی از روش هایی است که برای درمان این بیماری انجام می شود. اگر درد شدیدی دارید و این درد با روش هایی غیر از جراحی برطرف نمی شود ممکن است پزشک روش جراحی را توصیه کند. اگر آرتروز باعث تخریب و آسیب به نخاع و اعصاب شود ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.

چه موقع آرتروز گردن نیاز به جراحی دارد؟

در بسیاری از موارد آرتروز گردن با روش های غیر جراحی تسکین می یابد ولی در موارد کمی نیازمند به جراحی می باشد. هدف از این جراحی، برداشتن عامل وارد کننده ی فشار روی نخاع و ریشه های عصبی، می باشد. در طول عمل ممکن است از پروتز و یا فیوژن مهره ها برای ثابت نگه داشتن ستون فقرات کمک گرفته شود. به طور کلی زمانی که عملکرد شخص به طور زیادی دچار اختلال شود ممکن است از روش جراحی استفاده شود. این روش از خدمات بهترین جراح مغز و اعصاب در تهران می باشد.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا بیماری آرتروز گردن و علائم و علت های آن را مورد بررسی قرار دهیم. توجه داشته باشید با کاهش فشار و عدم انجام کارهای سنگین بر روی گردن می توان از این بیماری پیشگیری کرد. همچنین با انجام روش های ذکر شده می توان درد و علائم این بیماری را نیز کاهش داد.

بیشتر بدانیم
تومور هیپوفیز

تومور هیپوفیز و علائم آن

تومور هیپوفیز و دلیل ایجاد آن هنوز توسط محققان به اثبات نرسیده است. غده هیپوفیز به طور کلی یکی از مهم ترین غده‌های بدن است

قیمت عمل دیسک کمر

هزینه عمل دیسک کمر

هزینه عمل دیسک کمر یکی از نگرانی های بیماران کاندیدای این جراحی درمانی مهم است. این جراحی یک عمل رایج مرتبط با ستون فقرات است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر خلیل میرزامحمدی

دکتر خلیل میرزامحمدی

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات

با کلیک بر روی دکمه زیر در مورد جراحی پارگی دیسک کمر بیشتر بدانید.

پاپ آپ دیسک کمر